Ako razmišljate i imate u planu izradu nove web stranice ili možda samo želite obnoviti postojeću ili se pitate kako se pobrinuti za bolje poslovne rezultate te veći broj posjetitelja na vašoj trenutnoj web stranici, došli ste na pravo mjesto!
Web stranica predstavlja ulazna vrata vašeg brenda i tvrtke na internetu, zato početna stranica ima zadatak skrenuti pozornost. Cijela web stranica treba biti funkcionalna, vizualno lijepa, brza i jednostavna.
Početna (Home ili Prva) stranica na vašoj web stranici treba imati sljedeće obavezne elemente. Danas nije dovoljno napraviti web stranicu u obliku ˝Landing page˝ ili formulara, jer ne daje dovoljno podataka, sadržaja i povjerenja. Početna stranica neka bude konstruirana tako, da zadovolji različite interese. Dodati i uključiti je potrebno elemente, koji će se pobrinutu za promet, edukaciju posjetitelja i njihovo povjerjenje te poticati mogućnost prodaje.
Drugu priliku za dobar prvi dojam nećete nikada više dobiti! I baš ovo dobro upamtite kod kreiranja vaše početne stranice. Svrha dobre prve stranice je, da posjetitelje pretvori u kontakte (prijave se u vašu email bazu) i nastave pretraživati cijelu web stranicu. Ovdje ne smije biti namjera prodati!

Naslov

Imate točno četiri sekunde, da posjetiteljima objasnite – kažete što vaša web stranica nudi i predstavlja ˝Što je ovdje za mene?˝. Naslov vaše web stranice neka bude jednostavan i razumljiv – bez nepotrebnog filozofiranja i kompliciranja.

Pod naslov

Podnaslov vaše web stranice neka opisuje i predstavlja ono što radite i nudite. U podnaslovu vaše web stranice ne govorite o sebi (proizvodu ili uslugi, nego prije svega komunicirajte što su najbitnije koristi vaše web stranice odnosno što je tu za posjetitelje!

Navigacija i Meni

Učinkovita navigacija i meni vaše web stranice je put za vaše posjetitelje iz početne stranice dalje na sve ostale pod stranice, koje predstavljaju različite sadržaje. Navigacija i meni neka se vide već na samom vrhu web stranice. Jednostavno i funkcionalno je ključnog značaja! Pored toga ne zaboravite uključiti i polje za pretraživanje.

Prezentacijska slika

Vrlo bitno je zadovoljiti potrebe svih vizualnih osoba. Zato je bitno koristiti barem jednu sliku ili kratak video snimak, koji razumljivo prezentira vašu ponudu. Koristite slike, koje prezemtiraju osjećaje i koristi te pozivaju posjetitelje na akciju i svakako maksimalno zbjegavajte kupovinu fotografija sa različitih web stranica, jer ćete na takav način izgubiti veliki dio identitete i kredibilnosti.

Poziv na Akciju

Primarni cilj vaše početne stranice je potaknuti posjetitelje, da nastave pretraživanje po vašoj cijeloj web stranici i idu na jedan od unaprijed pripremljenih prodajnih tunela. Uključite dva ili tri poziva na akciju, prije nego što posjetitelje preusmjerite na sljedeći korak u procesu kupnje ili na različite pod stranice.

Ponuda i Sadržaj

Da bi dobili što veći broj kontakata (emailova u vašoj bazi), pobrinite se za dobar magnet na vašoj web stranici, koji je potpuno automatiziran! Dobar magnet možete pripremiti u obliku: besplatne video serije, priručnika ili e-knjige.

Osobine

Zajedno sa svim koristima i prednostima, svakako dodajte najbitnije osobine proizvoda ili usluga. Osobine pomažu bolje shvatiti, što je uključeno uz vaš proizvod ili uslugu. Osobine pokažite na jednostavan način i posjetitelju razumljiv za čitanje.

Svjedočanstva ili Reference

Svjedočanstva ili reference predstavljaju vrlo snažan element kod samog povjerenja. Na vašu početnu stranicu dodajte od dva do četiri svjedočanstva ili reference u kratkoj tekstualnoj izjavi, koja sadrži također ime i fotografiju osobe. Još bolje je ako snime kratku video izjavu, jer na taj način pokazuju veću kredibilnost i povjerenje. Kada je to moguće dodajte link na kojem mogu provjeriti osobe, koje su vam dale svjedočanstva ili reference.

Drugi poziv na Akciju

Drugi poziv na akciju neka predstavlja i nudi posjetiteljima mogućnost, koje ne zanima vaša prva ponuda i žele prije svega dodatne informacije. Drugi poziv na akciju neka bude postavljen u zadnjem dijelu vaše početne web stranice i predstavlja konekciju sa različitim pod stranicama ili neko drugo odgovarajuće preusmjerenje.

Izvori, pretrage i analize

Većina posjetitelja neće kupiti odmah, jer još uvijek nisu spremni prihvatiti odluku o kupovini. Zato se pobrinite i potrudite, da im ponudite dodatnu pod stranicu, koja sadrži: izvore, pretrage, analize i sve ostale informacije, koje će pomoći kod odluke za kupovinu vašeg proizvoda ili usluge. Tako će vaša kredibilnost porasti i pokazati ćete se kao netko vrijedan povjerenja i kupovine, jer ste dokazali da znate o čemu govorite i da ste stručnjak u vašoj industriji.

Nagrade i Priznanja

Sve vaše nagrade i priznanja pokažite posjetiteljima i na taj način dodatno poboljšajte svoj prvi dojam. Prvi dojam je glavni kod odluke za kupovinu, upis u email bazu ili nastavak pretraživanja vaše cijele web stranice.

Koristi

Bitno je opisati što točno radite i na koji način. Također je potrebno reći zašto je uopće važno i zašto bi posjetitelji i stranke kupili nešto od vas. Kroz koristi recite u jeziku razumljivom vašim strankama kako i na koji način vaš proizvod ili usluga pomaže njima. Strankama je potrebno na jednostavan način objasniti što je rješenje.

Društvene mreže

Zadnji element koji je u ovom trenutku jedan od najbitnijih su društvene mreže, koje je potrebno već na početnoj stranici povezati sa: Facebookom, Instagramom, Linkedinom, Twitter, SnapChat, Pinterest i You Tube kanalom. Glede na to tko je vaša ciljna publika odlučite se sa kojim društvenim mrežama ćete povezati vašu web stranicu.

Ako želite, da osobno pregledam vašu web stranicu ispunite formular ovdje: https://damirjunuzovic.com/kontakt/ i u predmet napišite “pregled web stranice”.