Opći uvjeti poslovanja2018-02-28T09:43:21+00:00

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja internetne stranice https://jerihonska-ruza.com su sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot). Savjetujemo vam, da pred korištenjem stranice pozorno pročitate ispod navedene Uslove poslovanja. Sa korišenjem internetne stranice izrazite svoju suglasnost sa navedenim uslovima. Ako se sa uslovima ne slažete molimo vas, da ne ostavljate narudžbu na internetnoj stranici https://jerihonska-ruza.com .

U nastavku nuditelj: Kupujem Kvalitetno d.o.o., Vojkova ulica 33A, 6320 Portorož – Portorose, Slovenija

Korisnik postane svaka fizička ili pravna osoba, koja preko internetne stranice ostavi narudžbu ili kupi proizvode te svaka fizička ili pravna osoba, koja napravi registraciju.

Nuditelj si zadržava pravo do promjene uslova na internetnoj stranici bilo kada. Sve promjene su obvezujuće za kupce, zato vam savjetujemo, da redovno pregledate Opće uvjete i Uslove poslovanja.
Cijene, plaćanje i ažurnost podataka

Sve cijene proizvoda u internetnoj trgovini sadrže 22% i 9,5% PDV. Cijene su označene u eurima (EUR). Cijene važe u trenutku narudžbe i nemaju unaprijed određeno trajanje. Cijene važe samo za kupovinu preko internetne trgovine https://jerihonska-ruza.com. Cijene ne uključuju dostavu.

Porezni obveznici su dužni kod kupovine također navesti svoj porezni broj.

Nuditelj pokušava što bolje brinuti za ažurnost i točnost podataka, koji su navedeni na internetu. Ipak se svojstva proizvoda, vrijeme isporuke i cijena mijenjaju tako, da postoji minimalna mogućnost, da nuditelj ne stigne pravovremeno sa promjenama popraviti podatke na internetnim stranicama. U takvom slučaju se obavijesti kupca o promijenama te omogući odustajanje ili promjena naručenog proizvoda.

Nuditelj se ne obavezuje za točnost i potpunost podataka na stranicama internetne trgovine, niti se ne obavezuje za točnost i potpunost tekstovnog, video, slikovnog ili zvučnog materijala. Fotografija i stvarni izgled proizvoda se mogu razlikovati.
Mogući načini plaćanja
Plačanje po predračunu (na TRR)

U slučaju plaćanja na TRR, ćete uz kupovinu dobiti obavještenje sa rezumiranom narudžbom i podacima za plaćanje na vašu E-adresu, kojeg ćete upisati kod narudžbe. Kod plaćanja koristite UPN formular i platite predračun preko internetne banke, u banki ili pošti. Pošiljka će biti poslana nakon prihvaćene naplate. Dok ne dobijete elektronsku poruku ne uplaćujte kupninu.
Plaćanje po pouzeću

Kupninu za naručene proizvode ćete platiti dostavnoj službi kod dostave pošiljke.
Plaćanje putem PayPal-a

Kupninu za naručene proizvode možete platiti također putem sustava Pay Pal – platiti možete sa sredstvima, koja imate na raspolaganju na svom Pay Pal računu, ili sa kreditnom karticom.
Proces kupovine

Primanje narudžbe

Kada kupac ostavi narudžbu, dobije obavijest putem elektronske pošte, da je narudžba prihvaćena. Istovremeno je ta obavijest potvrda za narudžbu. Nakon toga kupac ima jedan sat vremena mogućnost odustajanja od svoje narudžbe. Ako si je kupac na internetnoj stranici registrirao korisnički račun, svi podatci vezani sa narudžbom su mu dostupni putem njegovog korisničkog profila.

Potrvrda narudžbe

Ako kupac narudžbu ne opozove, narudžba ide u obradu. Nuditelj narudžbu pregleda, provjeri dobavljivost naručenih proizvoda i narudžbu završi ili sa razlogom odbije. Nuditelj može za provjeravanje podataka ili garantovanja točnosti dostave, nazvati kupca na njegove kontaktne telefonske brojeve ili mu pisati na kontaktnu elektronsku adresu. Ugovor o kupovini naručenih proizvoda između kupca i nuditelja je na taj način neopozivo završen.

Odprema narudžbe

Nuditelj u dogovorenom roku pripremi proizvode, pošalje i o tome obavijesti kupca putem elektronske pošte.
Narudžba

Proces narudžbe se obavi putem interneta 24 sata na dan, sve dane u godini, Korisnik izabere i naruči proizvode, koji su mu na razpolaganju u internetnoj trgovini, podijeljeni u kategorije proizvoda. Sa prijavom u internetnu trgovinu, korisnik se slaže sa korištenjem osobnih podataka za uspješno završavanje ugovora i ispunjavanje (izdaja računa, dostava itd. ). Korisnik može u bilo kojem trenutku narudžbe provjeriti izabrane proizvode u njegovoj košarici, koju može vidjeti u gornjem desnom uglu. Prije završavanja narudžbe je korisniku omogućen pregled cijelog sadržaja narudžbe, uključujući količinu i cijenu te popravak mogućih grešaka. Nakon potvrđivanja tog izbora će narudžba biti poslana.

Nakon obavljanja narudžbe kupac dobije obavještenje, da je narudžba prihvaćena, putem pošte na elektronsku adresu. U njoj su navedene količine i proizvodi, koje je kupac izabrao. O mogućoj promjeni narudžbe ili odustajanju mora kupac o tome obavijestiti nuditelja na elektronsku adresu info@jerihonska-ruza.com, gdje mora također navesti broj narudžbe, koji je naveden u predračunu, kojeg je kupac dobio na elektronsku poštu. Nuditelj u obećanom roku, proizvode diskretno zapakira i pošalje. Opći uvjeti poslovanja obuhvaćaju također prezentaciju politike nuditelja glede vraćanja proizvoda i gdje se može obratiti u slučaju zakašnjenja kod dostave ili u primjeru pritužbe.
Dostava i troškovi dostave

Nuditelj će se potruditi, da proizvodi budu dostavljeni do kupca u navedenom roku (1-4 radna dana). U slučaju bilo kakvih pitanja ili primjedbi, vezanih na vašu narudžbu kontaktirajte nas na našu elektronsku adresu info@jerihonska-ruza.com.

U slučaju, da proizvodi, koje ste naručili trenutno nisu na zalogi, dogovorit ćemo se sa vama putem kontaktnih podataka o roku za dostavu.

Trošak dostave iznosi 3,50 EUR.

U slučaju kupovine iznad 50 EUR su troškovi dostave besplatni.
Kupovina bez rizika

Potrošač ima u skladu sa Zakonom o sigurnosti potrošača pravo u 14 dana od preuzimanja proizvoda firmu obavijestiti, da odustaje od ugovora, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svoju odluku. Broji se, da je poruka pravovremena, ako je pošiljka dostavljena u roku. Jedini trošak, koji nastane za potrošača, vezano sa odustajanjem, je neposredni trošak vračanje proizvoda. Proizvode mora vratiti firmi najkasnije u roku 30 dana, od poruke o odustajanju.

Potrošač mora o namjeri vračanja u roku od 14 dana najkasnije od prihvaćanja pošiljke pisno obavijestiti na elektronsku adresu info@jerihonska-ruza.com, te proizvode vratiti u roku od 30 dana od obavještenja o namjeri vraćanja. Proizvod, kojeg vraća mora biti nekorišten, neoštećen, u originalnoj embalaži i u nepromjenjenoj količini. Nakon vraćanja, na vaš ćemo TRR vratiti kupninu. Također se možete odlučiti i za zamjenu i izabrati drugi proizvod.

U slučaju, da ste dobili paket, koji se oštetio u transportu (na embalaži se vidi oštećenje) ili znakovi otvaranja odmah reklamirajte vašem dostavljaču te ispunite reklamacijski zapisnik. Molimo vas, da o tome obavijestite također i nas na elektronsku adresu info@jerihonska-ruza.com.
Opuštanje odgovornosti

Nuditelj se po svojim najboljim mogućnostima trudi osigurati ažurnost i točnost podataka, koji su objavljeni na njegovim stranicama. U slučaju da se cijena i dobavljivost proizvoda promijeni tako brzo, da nuditelj ne uspije popraviti podatke na internetnim stranicama, nuditelj će kupca obavijestiti o promijenama i omogućiti mu odustajanje od narudžbe i zamjenu naručenog proizvoda. Sve fotografije proizvoda su simboličke i ne garantiraju svojstva proizvoda. Za tipkarske greške ne odgovaramo.
Pritužbe i nesuglasnosti

Nuditelj poštuje važeće zakone o sigurnosti potrošača. Pritužbe i reklamacije mogu korisnici poslati putem elektronske pošte na info@jerihonska-ruza.com ili putem klasične pošte na adresu: Kupujem Kvalitetno d.o.o., Vojkova ulica 33A, 6320 Portorož – Portorose, Slovenija.

Nuditelj mora u roku od pet radnih dana potvrditi, da je primio pritužbu, obavijestiti korisnika koliko dugo će razmatrati i neprestano ga obavještavati o procesu postupka. Nuditelj se trudi po svojim najboljim mogućnostima, da se mogući postupci riješe sporazumno.
Dostupnost informacija

Nuditelj se zavezuje, da će kupcu osigurati sljedeće informacije: identitet firme; kontaktne adrese; bitna svojstva proizvoda ili usluga; dostupnost proizvoda; uslove dostave proizvoda; sve cijene jasno i detaljno određene; način plaćanja i dostave; vremensko trajanje ponude; rok, u kojem je još uvijek moguće odustati od ugovora i uslovi za odustajanje i objašnjenje postupka kod pritužbe, uključujuči sve kontaktne podatke nuditelja.
Kupujem Kvaliteno d.o.o.